Back to blog

Kempower blir officiell leverantör av DC-baserad snabbladdningsutrustning till Scania över hela världen

Scania och Kempower har tecknat ett ramavtal där Kempower blir officiell leverantör av DC-baserad snabbladdningsutrustning till Scania och dess dotterbolag globalt. Avtalet gör det möjligt för Scania att förse både sitt egna nätverk och sina kunder med Kempowers DC-baserade snabbladdningsteknik och lösningar.

– Vi är glada att kunna betjäna Scania och dess dotterbolags nätverk av elbussar och ellastbilar världen över.  Samarbetet med Scania är betydande för Kempower inom den tunga fordonsindustrin. Vi ser fram emot att fortsätta driva utvecklingen mot utsläppsfri logistik och transporter, säger Tomi Ristimäki, VD för Kempower.

Ett av de första samarbetena mellan Scania och Kempower är elbussdepån i Strängnäs som tillkännagavs i januari, där Kempower levererar laddningsinfrastrukturen med hjälp av snabbladdningslösningarna i Kempowers Power Unit och Kempower Satellite, och Kempower ChargEye, som är en unik fjärrstyrningsplattform. Med plattformen kan laddning övervakas och styras i realtid och tillgänglig effekt kan fördelas dynamiskt till bussarna som behöver laddas mest.

Välkommen till Kempower Sverige!

Vi är glada att du visat intresse för oss och våra produkter. På den här sidan hittar du lite inledande information och material om våra laddsystem.