Back to news

Kempower samarbetar med Sveriges ledande installationskedjor inom VVS

Kempower har stärkt sin närvaro i Sverige genom att ingå ett serviceavtal med Comfort-kedjan AB, landets ledande nätverk av installatörer inom VVS. Kempowers infrastruktur för snabbladdning kommer att dra nytta av Comfort-kedjans erfarenhet och stark lokal förankring, vilket förbättrar upplevelsen för elbilister.

Partnerskapet med Comfort är det senaste exemplet på Kempowers starka tillväxt i Sverige. Tidigare i år meddelade företaget flera projekt med olika partners, såsom Rapid EV och Recharge. Det fick också i uppdrag av Scania att leverera snabbladdningsteknik för en ny depå för elbilar i Malmö. Kempowers växande antal installerade laddare i Sverige har gjort ett skalbart servicealternativ till en prioritet, och därför har företaget vänt sig till Comfort, som kommer att stödja Kempower med att installera och serva dess infrastruktur för snabbladdning.

Comfort har en stark lokal förankring med 155 etableringar och 60 butiker runt om i Sverige. Företaget betjänar ett brett spektrum av branscher och erbjuder tjänster från totalentreprenad för nya byggnader eller renoveringar till service och energioptimering. Comfort har 2 800 anställda, inklusive 1 800 certifierade installatörer i 130 medlemsföretag, med en total omsättning på 5,2 miljarder kronor.

– Vi är nöjda över att samarbeta med Comfort. I takt med att vi skalar upp vår verksamhet i Sverige behöver vi en partner som kan tillhandahålla den nödvändiga kvalitetstjänsten för vår snabbt växande laddningsinfrastruktur runt om i landet. Vi är glada över att ha hittat den partnern i Comfort och ser fram emot att i samarbete skala upp vår infrastruktur för DC-snabbladdning i Sverige, säger Juha-Pekka Suomela, Chief Service Business Officer på Kempower.

– Vi går nu permanent in på den svenska marknaden för fordonsladdningsinstallationer. Detta partnerskap kommer att kraftigt stärka vårt erbjudande inom fordonsladdning för både företag och privatkunder i hela Sverige. Vi ser fram emot att samarbeta med Kempower.

Mattias Lindgren, Business Area Manager National Customers Comfort Chain, till.