Back to news

Kempower levererar snabbladdningsteknik till en av Sveriges största privata laddstationer för ellastbilar

Kempowers snabbladdningsteknik har driftsatts på en av Sveriges största privata laddstationer för ellastbilar. E-Mobility, en del av Soltech Group, har installerat 15 snabbladdningsplatser för lastbilar åt Göteborgs Lastbilscentral (GLC) i Göteborg. Samtliga laddplatser kan totalt hantera 1500 ampere och 1 megawatt, vilket motsvarar elförbrukningen hos cirka 100 villor.

Driftsättningen av en av Sveriges största laddstationer för ellastbilar sker vid en avgörande tidpunkt och bidrar till landets klimatmål om att göra transportsektorn utsläppsfri. Uppbyggnaden av snabbladdningsinfrastrukturen i Sverige är därför i avgörande roll för att sektorn ska kunna vara emissionsfri år 2045.

Vi är glada att en av Sveriges största privata laddstationer för ellastbilar är färdig för användning. Det här projektet har åter visat hur mycket styrka det finns i samarbete mellan nordiska företag. Vi ser att elbussar och lastbilar kommer att utvecklas snabbt under de kommande åren och projekt som detta har en betydande roll i att elektrifiera transport, säger Tomi Ristimäki, vd för Kempower. 

Med målet att reducera CO2-utsläpp och på samma gång underlätta för våra delägare att ställa om till en elektrifierad fordonsflotta känns det väldigt bra att laddplatserna nu driftsätts. Vi till tacka E-Mobility och Kempower för ett väl fungerande samarbete och välkomnar nu våra delägare, chaufförer och samarbetspartners till vår nya laddpark.

Martin Salenius, vd för GLC. 

Det känns fantastiskt att vi kommit i mål med det här projektet åt GLC som satsar stort på laddinfrastruktur. Att vi samarbetar med Kempower känns också roligt då de bistår med en teknisk lösning som både är kraftfull och intelligent vilket den här typen av storskaliga laddstationer kräver.

 Martin Götesson, vd för E-Mobility. 

Kempower, media relations: 

Paula Savonen, Vice President, Communications, Kempower 
media@kempower.com  
Tel. +358 29 0021900 

About Kempower:  

Kempower designs and manufactures fast charging solutions for electric vehicles and machines. We’re a team of electric vehicle enthusiasts with a deep understanding of the charging market and a hands-on mentality. Our product development and production are based in Finland, with a majority of our materials and components sourced locally. We focus on all areas of transportation, from personal cars and commercial vehicles to mining equipment, boats and motorsports. With Kemppi Group’s 70 years’ experience in perfecting DC power supplies, we set the bar high in engineering and user-experience design. Kempower is listed in the Nasdaq First North Growth Market Finland. 

www.kempower.com