Back to news

Kempowers vätskekylda snabbladdningslösning laddar helelektriska bussar på Vasaloppet 

Idag, den 24 februari 2023 kör Vasaloppet i gång och under 10 dagar deltar tiotusentals elit- och motionsskidåkare i världens största långlopp på skidor. Duschbussarna som transporterar skidåkarna från målgång till duschområdet kommer att köras med helelektriska elbussar. För att möjliggöra smidig laddning på plats, används Kempowers vätskekylda snabbladdningssystem som installerats på en mobil laddenhet för enkel förflyttning under evenemanget.  

Kempowers vätskekylda snabbladdningslösning är ideal då tunga elektriska fordon behöver laddas snabbt längs med rutten för att sedan fortsätta sin körning. Vätskekylningen möjliggör att laddningssatelliten kan leverera 500 A laddningsström kontinuerligt och erbjuda en optimal 400 kW laddningsnivå. Helheten stöds av Kempowers ChargEye molntjänst och datalösning som möjliggör full kontroll av laddningshändelserna i realtid. 

”Skidning står Kempower nära eftersom rötterna för bolaget ligger i Lahtis i Finland. Backhoppningsbackarna är kända landmärken i Lahtis där många backhoppslegender hoppat och där det finns en lång tradition inom längdskidåkning. Vi tycker att det är väldigt roligt att vara med på Vasaloppets vintervecka och bistå de helelektriska bussarna med vår snabbaste satellitlösning i nordiska vinterförhållanden”, säger Paula Savonen, Vice President, Communications för Kempower. 

Kempower, media: 

Paula Savonen, Vice President, Communications, Kempower 

media@kempower.com 

Tel. +358 29 0021900 

Kempower planerar och tillverkar lösningar för DC-likströmssnabbladdning av elfordon. Vi är djupt engagerade i elfordon och har en djup förståelse för laddningsmarknaden och en praktisk syn på verksamheten. Rötterna till produktutvecklingen och produktionen finns i Finland och merparten av våra material och komponenter införskaffas lokalt. Vi betjänar samtliga elfordon, från personbilar och nyttofordon till gruvmaskiner, båtar och motorsport. Kemppi Groups 70-åriga erfarenhet av att utveckla DC-strömkällor ställer höga krav på kvaliteten då det gäller utvecklingen av produktdesign och användarupplevelse. Kempower är noterat på marknadsplatsen Nasdaq First North Growth Market Finland. www.kempower.com/sweden