Kempower levererar snabbladdningsteknik till Swerocks nya, helt elektriska Volvobetonglastbilar

Kempower kommer att leverera fyra nya laddpunkter ur Kempower Satellite till Swerock. Laddpunkterna kommer att användas för att ladda företagets helt nya elektriska Volvo FE elektriska betonglastbilar som beräknas tas i drift i Stockholm nästa månad. Som en del av ett omfattande klimatinitiativ mellan Swerock och Volvo Trucks kommer de nya ellastbilarna att användas i specifika projekt med uttalade klimatmål.

Tack vare Kempowers toppmoderna teknik kan de elektriska betonglastbilarna antingen laddas över natten – vilket är tillräckligt för de flesta köruppdrag – eller snabbladdas under arbetsdagen. Kempowers laddningssatellitsystem består av en laddningsenhet ur Kempower Power Unit och flera laddningssatelliter i Satellite. Inuti kraftskåpet finns Kempower kraftmoduler som var och en ger 50 kW laddningseffekt. Upp till tolv moduler kan installeras i en laddningsenhet i Power Unit

– Vi ser kommersiella fordon som en viktig del av elektrifieringen av flera branscher och är glada över att kunna erbjuda DC-laddningsteknik till Swerock för detta innovativa projekt, som återigen visar hur Kempower kan implementera elektrifiering i olika tillämpningar. Vi ser fram emot att vidareutveckla snabbladdningslösningar för elektriska kommersiella fordonsparker och ytterligare främja utvecklingen av elbilar, säger Tomi Ristimäki, VD för Kempower.

– Det finns flera vinnare i detta utvecklingsarbete. Vi minskar inte bara vår klimatpåverkan avsevärt, utan med utsläppsfri och tyst drift kommer vi också att leverera en bättre arbetsmiljö för våra förare, de som jobbar på byggarbetsplatser och lokalbefolkningen, säger Magnus Lockner, Regionchef på Swerock.

Välkommen till Kempower Sverige!

Vi är glada att du visat intresse för oss och våra produkter. På den här sidan hittar du lite inledande information och material om våra laddsystem.